tankpas

Hoe bespaar je tijd en geld met een tankpas?

Steeds meer ondernemers zijn regelmatig op de weg te vinden, bijvoorbeeld omdat ze een klus hebben aangenomen in een andere stad of dorp. Dit betekent ook dat er steeds meer ondernemers zijn die gebruik maken van een specifieke werkauto, maar wist je dat er nog andere manieren zijn om je zakelijke autoritten makkelijker te maken? Denk bijvoorbeeld aan de zogenoemde tankpassen. Helaas zijn nog niet alle Nederlandse ondernemers op de hoogte van de voordelen van zo’n zakelijke tankpas. Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel precies hoe een zakelijke tankkaart je niet alleen geld, maar ook veel tijd kan besparen. Wil je meer informatie over de tankpas, neem dan een kijkje op www.mkb-brandstof.nl.

Al je tankbeurten op één maandelijkse factuur

Moet je regelmatig verre afstanden afleggen voor je werk? Dan is het belangrijk om alle bonnetjes van alle tankbeurten te bewaren. Deze informatie heb je namelijk nodig wanneer je de belasting wil regelen en recht wil hebben op teruggave van reiskosten. Helaas is het bewaren en opbergen van de papieren bonnetjes een heleboel werk. Dit probleem is gelukkig gemakkelijk op te lossen, namelijk door een tankpas aan te vragen. Deze pas is namelijk verbonden aan een online profiel, waardoor je gemakkelijk al je facturen online kunt inzien. Dit betekent dat je niet langer papieren bonnetjes hoeft te bewaren, maar gemakkelijk al je uitgaven online kunt terugvinden. Dit kan je een heleboel tijd schelen.

Je kunt overal in Nederland tanken

Helaas twijfelen nog veel ondernemers over het aanschaffen van een zakelijke tankkaart. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of je wel overal in Nederland kunt tanken met zo’n pas. Maak je daar vooral geen zorgen over, tankpassen zijn speciaal ontworpen om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze zijn namelijk zeer flexibel, en je kunt ze bij veel verschillende benzinestations gebruiken. Dit betekent dat je op veel plekken in Nederland kunt tanken en niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld één specifieke leverancier. Dit maakt een tankkaart niet alleen praktisch voor de ondernemer, maar ook voordelig. Het betekent namelijk dat je nog altijd de benzineprijzen van verschillende tankstations met elkaar kunt vergelijken, en kunt kiezen voor het goedkoopste benzinestation bij jou in de buurt.

Lees tip:  Brandstof besparen met BMW chiptuning

De tankpas werkt ook voor parkeren

Niet alleen de tankbonnetjes moeten worden bewaard, hetzelfde geldt voor de parkeerbonnetjes. Ga je parkeren in bijvoorbeeld een parkeergarage? Dan moet je de zakelijke bonnetjes bewaren om je reiskosten vergoed te krijgen. Dit kost een heleboel tijd, die je als ondernemer natuurlijk wel beter zou kunnen besteden. Gelukkig kun je jouw zakelijke tankkaart ook gebruiken om te parkeren. Bij het uitrijden van de parkeergelegenheid presenteer je jouw zakelijke tankkaart, waarna het parkeertarief op je maandelijkse factuur wordt geplaatst. Dit betekent dat je online direct inzicht hebt in de uitgaven, én de parkeerkosten. Je hoeft dus niet langer de papieren bonnetjes te bewaren. Overigens geldt dit niet alleen voor het parkeren, maar ook voor andere bijkomende kosten zoals de carwash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *