Hoe kan je het beste leren voor je theorie-examen?

Het is eindelijk zover! Je kan beginnen met rijden. Het is natuurlijk hartstikke leuk en spannend om dit te leren, maar er zit ook een onderdeel bij dat mensen over het algemeen minder fijn vinden; de theorie! Dit gedeelte van het halen van je rijbewijs wordt vaak onderschat; je kent de verkeersregels toch wel van fietsen of gewoon meekijken in de auto? Dit kan je nog vies gaan tegenvallen wanneer je je theorie-examen maakt, er zijn namelijk meer regels dan je zou denken als het gaat om autorijden. Om je theorie-examen toch goed te kunnen maken zetten wij wat tips op een rijtje:

1.      Begin meteen met leren

De kans is groot dat je eerst wilt beginnen met je rijlessen, en de theorie wel een keer haalt voordat je het praktijkexamen kunt gaan afleggen. Nu is er alleen het probleem dat je naast school, werk en andere bezigheden ook nog je theorie moet leren. Dit is alleen wel heel veel om in één keer te moeten leren, waardoor de kans dit in een keer te halen niet groot is. Daarom kan je het beste al vragen beginnen te stellen over theorie terwijl je lest, of al ruim van tevoren beginnen met leren. Wanneer je het theorie-examen onderschat, is er een kleine kans dat je deze in één keer haalt.

2.      Schrijf je op tijd in

Afhankelijk van waar je woont, kan het lang duren voor je in aanmerking komt voor het theorie-examen. Vooral wanneer je tot vlak voor het einde van al je lessen wacht met het leren voordat je het examen aanvraagt, kan dit een probleem worden. Soms kan het wel een aantal weken duren voordat je het examen kan afleggen, en dan is het nog maar de vraag of je deze meteen haalt. Als je het examen moet herkansen, kan je zo weer een aantal weken verder zijn. In deze weken doe je ook niks aan autorijden, want lessen heeft nu toch geen zin. Om dit te voorkomen kun je je het beste al vroeg inschrijven voor je autotheorie. Zo kun je normaal door met lessen en zit hier geen onnodig lange pauze tussen, wat je een heleboel tijd en geld bespaart.

Lees tip:  Een autoverzekering zonder check afsluiten, kan dat?

3.      Maak oefentoetsen!

De vragen van het theorie-examen worden vaak op een aparte manier gesteld. Om deze reden is het verstandig om je kennis te testen en je voor te bereiden op het echte theorie-examen door het maken van oefenexamens. Met de oefentoetsen van krijg je een goede kijk op wat je te wachten staat. Door op deze manier te leren ben je minder tijd kwijt met je theorie-examen, en kun jij sneller je rijbewijs halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *