Rijinstructeur worden doe je zo

Op een dag weet je het zeker. Je wilt rijinstructeur worden. Niet zo gek, want je kiest dan een beroep waarbij je toch vaak mensen blij maakt. Voor veel mensen is het behalen van het rijbewijs een mijlpaal. De wereld ligt aan de voeten en daar heb jij als rijinstructeur dan maar mooi je steentje aan bijgedragen.

Rijinstructeur worden? De opleiding duurt vaak niet langer dan een jaar

Rijinstructeur worden is op zich niet ingewikkeld. Je hebt uiteraard een geldig rijbewijs nodig en kunt vervolgens gewoon een opleiding volgen. Langer dan een jaar duurt die opleiding vaak niet, waardoor je al snel rijinstructeur kunt worden. Tijdens de opleiding wordt extra aandacht besteed aan de verkeersregels en de wetgeving. Meer in elk geval dan je voor de kiezen kreeg toen jij je rijbewijs zelf haalde. De regels en wetten zijn echter prima te keren. Misschien droge stof, maar dat is nou eenmaal zo.

Kwestie van de kennis goed overbrengen

Verder betekent rijinstructeur worden dat je de pedagogische kneepjes van het vak moet leren. Je kunt zelf dan wel over alle kennis van zaken beschikken, het is dan nog een kwestie van goed overbrengen. De kandidaat dient zo goed en helder mogelijk geleerd worden hoe jij je goed handhaaft in het verkeer. In dat kader behoort een stageperiode altijd bij de opleiding. Zo kun je zien hoe ervaren instructeurs hun kennis overdragen aan de kandidaat. Daar heb je als je rij instructeur wilt worden erg veel aan.

Je krijgt te maken met veel concurrentie

Heb je het diploma aan mag je aan de slag. dan is het een kwestie van de zakelijke aspecten regelen en te zorgen voor een geschikte auto, met dubbele bediening. Besef wel dat rijinstructeur worden, betekent dat je een beroep kiest waarbij je altijd scherp en bij de les moet zijn. Je begeeft je wel steeds in het verkeer en dat met een onervaren kandidaat. Tijd voor verslapping is er in elk geval niet. Verder betekent rijinstructeur worden dat je te maken krijgt met concurrentie en dat jij me moet zien te onderscheiden. Dat kun je doen door de prijs, het is echter beter om op te vallen door een hoog slagingspercentage. Uiteindelijk is dat de best denkbare reclame, zeker omdat de rijscholen verplicht zijn die cijfers kenbaar te maken.

Lees tip:  Auto versus scooter

Onderschat de impact van de auto niet

Behalve voldoende kennis van zaken en een diploma en een goede auto, dien je, als je rijinstructeur worden gaat, ook flexibel te zijn. Dat is namelijk wat de hedendaagse klant van je verwacht Niet zelden wordt al heel erg vroeg rijles gegeven, soms gebeurt dit ook erg laat nog. Het heeft te maken met de hectische wereld en het feit dat iedereen het tegenwoordig zo druk heeft. De concurrentie speelt bovendien een rol. Je moet wel, anders kiest men gewoon een andere instructeur. Tenslotte; onderschat het belang van de auto niet. Er zijn mensen die puur op basis van het merk auto kiezen voor een rijinstructeur. Kijk voor meer informatie op deverkeersacademie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *