Tips voor het gebruik van een schuimkanon voor je auto

De laatste jaren is het foam cannon de nieuwste rage geworden in het autowassen. Het vervangt traditionele schuimpistolen en hogedrukreinigers vanwege zijn superieure reinigingskracht. Het staat bekend als een hulpmiddel dat tijdens het reinigen een extreem dikke laag schuim op het oppervlak van je voertuig kan produceren om vuil en roet te verwijderen. Het gebruik van schuimkanonnen beperkt zich niet alleen tot het wassen van een auto, maar ook tot andere voertuigen zoals boten, motorfietsen en campers. Het kan gemakkelijk elk hoekje en gaatje bereiken zonder enige problemen.

Gebruik de juiste druk

De juiste druk is de sleutel tot een geweldige schuimkanonwas. Als je geen ademautomaat hebt, is het aan te raden om 3-5 PSI te gebruiken voor je eerste paar wasbeurten en deze vervolgens te verhogen tot 5-7 PSI zodra je het onder de knie hebt. Het is niet ongewoon om te zien dat mensen meer dan 10 PSI gebruiken tijdens hun eerste paar wasbeurten, maar dat is gewoon veel te hoog. Het wordt ook aanbevolen om verschillende drukken uit te proberen voordat je met je wasstraat begint. Op deze manier hoef je, als je eenmaal begint met het wassen van de auto, niet meer te experimenteren met hoeveel schuim of wasmiddel je moet gebruiken.

Gebruik het juiste mondstuk

Het mondstuk dat je gebruikt, moet er een zijn waarmee je alle delen van de auto kunt bereiken. Als je aan een kleine sedan werkt, overweeg dan om een ​​kleiner mondstuk te gebruiken. Als het een SUV of vrachtwagen is, ga je gang en koop een groot mondstuk. Nozzles zijn er in verschillende maten, afhankelijk van je voorkeur en het soort voertuig waaraan je werkt. Het is echter belangrijk dat je mondstuk voldoende druk heeft om geen enkel onderdeel van de auto te beschadigen of mogelijke schade te veroorzaken bij het reinigen met waterdruk.

Lees tip:  Ontdek hybride auto's

Pas de verhouding van oplossing tot water aan

Houd er bij het gebruik van een schuimkanon rekening mee dat de verhouding tussen water en oplossing essentieel is. Sommige schuimkanonnen kunnen een verhouding van 4:1 of zelfs 3:1 gebruiken. Hoe hoger de verhouding tussen oplossing en water, hoe minder zeep je auto krijgt en hoe minder extra schuim je zult zien als je hem afspoelt. Een goed startpunt voor de meeste auto’s is ongeveer 2:1. Je moet ook rekening houden met wat voor druk je gaat gebruiken bij het wassen van je auto met een schuimkanon. Als je meer zeepsop wilt, maar niet wilt dat er te veel zeep op je voertuig komt, verhoog dan je algehele oplossing/waterverhouding. Als je meer reinigingskracht wilt, maar toch ook wat zeepsop wilt, probeer dan een lagere algehele oplossing/water-verhouding te gebruiken, zoals 1 deel zeep per 6 delen water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *