Auto versus scooter

Scooters worden nu steeds populairder bij dagelijkse pendelaars. Het kan zeker een moeilijke beslissing om de auto te dumpen voor een scooter na het hebben van het voor zo lang, maar er zijn veel voordelen aan het bezitten van een scooter over een auto. Weten of een scooter in je levensstijl past kan een moeilijke beslissing zijn, maar deze blog moet je helpen om te bepalen wat voor jou gunstiger is. Scooters winnen niet in elke categorie, maar kunnen zeker als gunstiger worden gezien als de feiten op tafel liggen. We hebben 10 categorieën gekozen die volgens ons belangrijk zijn om te overwegen bij het nemen van de beslissing of een auto of een scooter voor jou geschikt is.

Prijsklasse:

De prijs van een scooter ten opzichte van een auto is een groot verschil. Scooters zullen aanzienlijk minder kosten dan een auto, die zelfs scooters die kunnen raken snelweg snelheden omvat. Het gemiddelde tarief voor een vierdeurs sedan is nu 34.000 Euro en een scooter heeft een gemiddelde prijs van ongeveer 3300 Euro. Elk van deze motorvoertuigen kan worden gevonden voor een stuk minder of veel meer, maar hoe dan ook merken we dat er een enorm verschil in de prijsstelling en scooters zijn een stuk goedkoper. Niet alleen is de scooter goedkoper maar ook het onderhoud, de verzekering, en gas is veel goedkoper dan een auto! Met een scooter bespaar je zeker een aardig centje.

Woon-werkverkeer:

Het volgende onderwerp waarop u volgens ons uw beslissing moet baseren is of u al dan niet een dagelijkse pendelaar bent. We willen er zeker van zijn dat wat je ook kiest, het past bij je levensstijl. Woon-werkverkeer is niet goedkoop en zoals we al eerder hebben gezegd hebben deze scooters een uitstekende MPG. Of je nu naar je werk gaat, naar school, of gewoon wat rondrijdt, de motorscooter kan je van en naar je bestemming brengen zonder je portemonnee te kwetsen met hoge benzineprijzen. Misschien kun je zelfs makkelijker een parkeerplaats vinden!

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/brommer-bromfiets-bromscooter/

Lees tip:  Laadpalen: stroom tanken

Snelweggebruik/Lange Afstand:

Tot nu toe heeft de scooter elke categorie gewonnen, maar we willen je wel wijzen op een aantal dingen waar de scooter misschien niet de beste optie voor is. Afhankelijk van de CC’s van je scooter kan het zijn dat je hem niet wilt gebruiken voor de snelweg. Je kunt legaal met een 150cc scooter op de snelweg rijden, maar met zoveel verkeer om je heen en veel bestuurders die harder rijden dan 60mph raden we je dat niet aan. Auto’s bieden het comfort van een grotere carrosserie en je kunt er ook iets sneller mee rijden dan met een scooter. Voor lange afstandsritten moet je bedenken wat je zoekt. Als je liever comfortabel zit dan is een auto misschien de betere optie, maar als je graag wat benzine wilt besparen dan is een scooter de betere keuze. Auto’s maken het gebruik van snelwegen en het rijden van lange afstanden een beetje makkelijker en comfortabeler.

Opslagcapaciteit:

Als je constant spullen met je mee moet dragen of misschien elke week een enorme boodschappendag hebt, dan is een auto de beste optie voor jou. Scooters kunnen worden geleverd met extra opslagruimte, maar er past maar een minimale hoeveelheid spullen in. Auto’s bieden u meer ruimte dan een scooter kan en maken uw leven een beetje gemakkelijker. We willen ook vermelden dat scooters geen lichtgewicht of zware aanhangwagens kunnen vervoeren of rekken boven zich hebben zoals een sedan of vrachtwagen dat zou kunnen. Uw opties zijn zeer beperkt als het gaat om het vervoeren van bepaalde items op een scooter. Dat gezegd hebbende, een auto is de betere optie als het gaat om het dragen of opslaan van meer met u.

Lees tip:  Tips bij het inkopen van gebruikte BMW onderdelen

Parkeren:

Normaal gesproken hebben motoren en scooters exclusieve parkeerplaatsen waar niemand anders dan zij kunnen parkeren. Dat betekent dat je niet 20 minuten hoeft rond te rijden op zoek naar een plekje. Ook als je moet betalen om in een parkeergarage te parkeren, kan de prijs van het kaartje soms goedkoper zijn dan die van een auto. Scooters zijn gemakkelijker te parkeren en te vertrekken. Het is ook makkelijker om op te stappen en te vertrekken naar je volgende bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *