Dag van de Duurzaamheid: 6 feitjes over duurzaam autodelen

Amsterdam, 8 oktober 2020 – Morgen is het Dag van de Duurzaamheid: een dag waarop allerlei initiatieven rondom duurzamer leven extra aandacht krijgen. Onderdeel van een duurzamere samenleving is het fenomeen autodelen. SHARE NOW, aanbieder van free-floating deelauto’s in Amsterdam en steden als Parijs, Stuttgart en Madrid, is speciaal voor deze dag in haar data gedoken en deelt interessante feitjes over elektrisch autodelen in Amsterdam.

1. Amsterdam houdt van elektrische deelauto’s
Elektrisch autodelen draagt bij aan de doelstelling van Amsterdam om in 2030 een volledig uitstootvrije stad te zijn. Het goede nieuws is dat het elektrisch rijden door de stad steeds populairder wordt. Wist je dat er iedere 90 seconden een SHARE NOW-deelauto gehuurd wordt in Amsterdam. Een ander goed teken is dat mensen ook steeds langer gebruik maken van een deelauto – recente cijfers van SHARE NOW laten zien dat de gemiddelde huurperiode 21 minuten is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De volledig elektrische vloot is voortdurend in beweging en wordt gebruikt door jong en oud en zowel gezinnen als bedrijven. Zeker in deze tijden is een deelauto een handige manier van vervoer, omdat je vanzelf netjes afstand houdt van anderen.

2. Oplossing voor parkeerproblemen
In de hoofdstad verdwijnen steeds meer parkeerplaatsen, zodat er meer ruimte komt voor de fiets, groen, stoepen en speelplaatsen. Reden genoeg om op deelauto’s over te stappen, want één deelauto vervangt tot wel zes privéauto’s op straat. Bovendien betaal je met een deelauto een vast bedrag per minuut, waar alle kosten bij inbegrepen zitten. Je betaalt dus niet extra voor parkeren (en ook niet voor opladen of een autoverzekering), wat je een hoop geld kan besparen.

Lees tip:  Brandstof besparen met BMW chiptuning

3. CO2-uitstoot is verleden tijd
Er zijn verschillende manieren om je CO2-uitstoot te verlagen en elektrisch rijden is er daar één van. Door regelmatig een van de 330 volledig elektrische auto’s te pakken, bespaar je op een gemakkelijke manier CO2-uitstoot. Dat is beter voor het milieu en de luchtkwaliteit in steden. Bovendien dragen elektrische auto’s bij aan vermindering van geluidsoverlast in de stad.

4. Met het hele gezin op pad
Steeds meer gebruikers van deelauto’s hebben behoefte aan meer comfort en extra ruimte. Daarom is de BMW i3 recent toegevoegd aan de Amsterdamse SHARE NOW-vloot. Een duurzame deelauto met een grotere actieradius, waardoor je langere afstanden kunt afleggen zonder tussentijds opladen. Handig voor tripjes buiten de stad en voor families, want er passen vier personen in. Er zijn inmiddels al meer dan 250.000 kilometers met dit nieuwe model gereden, wat gelijk staat aan zes rondjes om de aarde!

5. We drive you to the moon and back
In totaal hebben Amsterdamse SHARE NOW-gebruikers al ruim 30 miljoen elektrische kilometers gereden. Ter vergelijking: dit staat gelijk aan 40 keer heen en weer naar de maan! Het gemiddelde aantal afgelegde kilometers per rit is zelfs met 33 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar, tot 11,5 kilometer per rit. Dit komt ook door de mogelijkheid om de deelauto’s voor een langere periode te huren. SHARE NOW klanten kunnen nu een auto boeken voor maximaal 30 dagen, wat nog meer flexibiliteit biedt.

6. Nederland is bijna de beste van de klas
Hoe doet Nederland het vergeleken met andere Europese landen* waarin SHARE NOW actief is? Als we kijken naar de gemiddelde ritduur staat Amsterdam op de tweede plek, na Parijs. Mensen in Amsterdam huren een deelauto gemiddeld 34 minuten langer dan in Madrid en 22 minuten langer dan in Stuttgart. Als we kijken naar het gemiddeld aantal kilometers per rit staat Amsterdam op de eerste plek samen met Parijs. In beide steden rijden mensen gemiddeld 11,5 kilometer. Stuttgart en Madrid volgen daarna met 8 en 7 kilometer. Amsterdammers houden dus echt van elektrisch autodelen!

Lees tip:  Onoverzichtelijke situaties op de weg

*SHARE NOW is actief in meerdere steden dan genoemd, maar voor deze vergelijking hebben we enkel de steden met een volledig elektrische vloot vergeleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *