Een autoverzekering zonder check afsluiten, kan dat?

Heb jij veel pech en heb jij de afgelopen jaren veel schades geclaimd? Of heb je structureel je premies van de autoverzekering niet betaald? Of heb je het te bont gemaakt alle verkeersregels aan je laars gelapt waardoor je een rijontzegging hebt of hebt gehad? Dan heb je een probleem! Probeer maar eens een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Dat is nagenoeg onmogelijk, omdat al deze gegevens in Roy Data – een centrale database voor verzekeringsmaatschappijen en volmachten – worden geregistreerd. Je kunt zelf als de beste inschatten of je aanvragen succesvol zijn en misschien is het dan al op voorhand goed om te kijken naar een autoverzekering zonder check. In onze blog vertellen we hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Waarom word ik geweigerd door verzekeraars?

We hebben al geschetst waarom je geweigerd kan worden door verzekeraars, maar hier willen we toch iets meer over vertellen. We willen natuurlijk niet onnodig paniek zaaien. Heb je een keer of een paar keer een schade geclaimd? Dan kun je feitelijk al geweigerd worden, maar veel verzekeraars keuren je aanvraag dan ook goed. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je nauwelijks of geen no-claim korting krijgt en dat je dus een hogere premie moet betalen. Dat is zonde, maar het is wat het is. Wees gewoon voorzichtiger of parkeer je auto op plekken waar de kans op schades minder is.

Ook als je een keer vergeet om de premie te betalen hoef je niet direct bang te zijn voor een negatieve CIS registratie. Je krijgt eerst een betalingsherinnering en in extremis een incassobureau wanneer je de aanmaningen negeert. Dan is er nog vrij weinig aan de hand, maar het is natuurlijk niet netjes. Op het moment dat je alle aanmaningen negeert en structureel je premie niet of te laat betaalt, ben je in de ogen van een verzekeraar een wanbetaler en dan wordt er ook een melding gemaakt bij stichting CIS. En dan heb je dus wel een probleem.

Lees tip:  Hoe bespaar je tijd en geld met een tankpas?

Op zoek naar een autoverzekering zonder check

Als je op zoek gaat naar een autoverzekering zonder check kom je van een koude kermis thuis, want iedere verzekeraar is verplicht om jouw gegevens te controleren. Dat doen ze in de centrale database Roy Data die voor iedere verzekeringsmaatschappij dan ook toegankelijk is. Nu moeten we dit iets nuanceren, want er zijn wel verzekeringsmaatschappijen die veel minder kritisch kijken naar je verleden. Je kunt bijvoorbeeld via een bemiddelaar een de Vereende verzekering afsluiten.

Met een de Vereende verzekering kun je toch een autoverzekering zonder check afsluiten. Of je nu veel schades hebt geclaimd, structureel je premies niet hebt betaald of een geschiedenis met een rijontzegging hebt. Houdt er wel rekening mee dat je meer betaalt aan premies en dat je de maandpremies meerdere maanden vooruit moet betalen. Daarnaast kan de verzekeraar ook vragen om een borgsom van ongeveer € 175,- te voldoen. Deze borgsom krijg je terug als je gewoon netjes je premies betaalt, geen rijontzegging krijgt en geen schades claimt. Je krijgt de borgsom terug op het moment dat je de Vereende verzekering zonder check weer opzegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *