Een verkeersboete ontvangen? Dit kan je er tegen doen!

De boete die in de praktijk het vaakst van allemaal wordt uitgeschreven is ongetwijfeld de zogenaamde verkeersboete. Voor een dergelijke boete geldt dat ze zoals de naam je al aangeeft verkregen wordt naargelang er een bepaalde inbreuk is gepleegd op de wegcode. Dit kunnen zeer uiteenlopende zaken zijn. Misschien heb je bijvoorbeeld wel te snel gereden of wie weet heb je ergens verkeerd geparkeerd. Feit is en blijft wel dat een dergelijke boete altijd zeer vervelend is. Wil je hier graag meer over te weten komen en wil je bovendien ook graag ontdekken wat je mogelijks tegen een dergelijke boete kan doen? Dan dien je vooral verder te blijven lezen.

Waarvoor kan je een verkeersboete ontvangen?

Er zijn heel veel verschillende ingrepen waar je een verkeersboete voor kan ontvangen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om deze te ontvangen wanneer je te snel hebt gereden. Heel wat mensen houden zich niet aan de geldende snelheidslimieten wat niet zelden als gevolg heeft dat men tegen een boete aanloopt. Dit gezegd hebbende zijn er ook andere verkeersboetes zoals:

  • Parkeerboetes;
  • Boetes voor door het rood rijden;
  • Een boete voor rijden zonder gordel;
  • Foutief gebruik maken van de rijbaan;

Het mag duidelijk zijn dat er omwille van verschillende redenen een verkeersboete kan worden toegekend. Hoe hoog die boete in de praktijk zal zijn gelegen is sterk afhankelijk van de situatie in kwestie. In ieder geval, van zodra je, je in het verkeer begeeft is het duidelijk van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte van hetgeen je wel en niet kan doen.

Lees tip:  Een autoverzekering zonder check afsluiten, kan dat?

Is het mogelijk om daar bezwaar tegen aan te tekenen?

Heb je een verkeersboete ontvangen? Dan heeft dat in de praktijk altijd bepaalde gevolgen. Zoveel spreekt voor zich. Het is dan ook niet meer dan logisch dat mensen in de praktijk overwegen om bezwaar aan te tekenen tegen een dergelijke boete. In bepaalde situaties is dat inderdaad best mogelijk. Dit bijvoorbeeld wanneer er een snelheidsboete is opgemaakt door een agent welke naar je thuis werd verzonden en waarbij je dus niet uit het verkeer bent gehaald. Ook wanneer je een parkeerboete hebt ontvangen door de inzet van een zogenaamde scanauto zijn er mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen tegen de ontvangen boete.

Hou de kans op een verkeersboete zo beperkt mogelijk

Wil je graag de kans op een verkeersboete zo beperkt mogelijk houden? Dan zijn er natuurlijk best een aantal zaken die je kan doen om ervoor te zorgen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je, je bij voorkeur zoveel mogelijk aan de geldende snelheidslimieten houdt. Op deze manier voorkom je dat je door bijvoorbeeld een flitspaal of een agent in functie wordt beboet. Daarnaast is het ook altijd goed opletten wanneer je ergens je auto parkeert en dien je er rekening mee te houden dat je extra waakzaam moet zijn wanneer je een rood licht nadert. Hou je hier allemaal rekening mee? Dan wordt de kans op het krijgen van een boete in het verkeer meteen een flink stuk kleiner gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *